Over ons

Garlic Solutions is een jong bedrijf dat in 2016 is gestart met het semi-machinaal verwerken van knoflookbollen naar knoflooktenen. Tegenwoordig produceert ons team meer dan een miljoen knoflooktenen per week en leveren wij deze aan klanten in Europa en Canada. Wij doen dit vanuit onze moderne bedrijfsruimte in Waddinxveen waar wij ook constant onze producten en processen innoveren.

Consumenten willen steeds vaker gezonde en smakelijke gerechten bereiden die weinig tijd kosten. Om hierop nog beter in te spelen, hebben wij ons assortiment uitgebreid. Wij produceren en leveren nu ook vers gesneden kruiden, specerijen en groenten in speciale consumentenverpakkingen voor supermarkten en de groothandel.

Bij Garlic Solutions zijn wij trots en zuinig op al onze klanten. Wij zijn iedereen graag goed en snel van dienst. Dankzij onze flexibele productielijnen en ervaren personeel kunnen wij snel inspelen op de wensen van onze klanten. Wij houden van korte communicatielijnen en bij ons heeft men ook altijd een ´beslisser´ aan de telefoon. Dagelijks leveren wij onze verse producten, waarbij continue de kwaliteit, flexibiliteit en jaarronde leveringsgarantie centraal staan.

Waarom Garlic Solutions

De beste kwaliteit

Wij werken met gecertificeerde telers en houden het hele proces van inkoop en  verwerking tot levering in eigen beheer.

Flexibiliteit

Jaarrond levering, service op maat en snelle leveringen.

Volledig natuurlijke knoflook

Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en geteeld volgens de allernieuwste technieken, waarbij duurzaamheid centraal staat.

Duurzaam

Zero waste-principe bij onze gesneden kruiden, specerijen en groenten

Duurzaamheid

Onze telmachines zorgen ervoor dat de klant precies het aantal knoflooktenen krijgt dat hij heeft besteld. Daarmee beperken wij voedselverspilling.

Kwaliteit en certificering

Bij Garlic Solutions staat voedselveiligheid hoog in het vaandel. Wij hechten er niet alleen belang aan om ons werk goed te doen, maar laten dit ook onafhankelijk vaststellen. Jaarlijks laten wij ons controleren en certificeren. Wij zijn dan ook een FSSC 22000 gecertificeerd bedrijf en voldoen aan alle gestelde voedselveiligheidseisen. Daarnaast zijn wij Skal-gecertificeerd voor onze biologische knoflook.

Kwaliteit en certificering Kwaliteit en certificering

Tracering

Garlic Solutions maakt gebruikt van een op maat gemaakt ERP-systeem. Hiermee kunnen alle producten en goederen real time worden getraceerd. Daardoor heeft Garlic Solutions volledige controle over het proces, waarbij snel geschakeld kan worden naar elke teler.

Leveranciers

Garlic Solutions werkt uitsluitend met gecertificeerde leveranciers. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat wij alleen de hoogste kwaliteit verwerken. Om dit te waarborgen zorgen wij voor een optimale samenwerking met onze telers. Samen kijken wij naar de kwaliteit en kwantiteit voor een eerlijke prijs. Ook houden wij jaarlijks leveranciersaudits.

Transport

Garlic Solutions werkt alleen samen met gecertificeerde transportbedrijven om zo de kwaliteit van haar producten van teler tot klant te waarborgen. Daarnaast beschikken wij ook over eigen (gekoeld) transport waardoor wij aan onze klanten kunnen leveren wanneer hen het beste past en/of een snelle nalevering kunnen verzorgen.

Duurzaamheid

 • Wij werken met uitsluitend Spaanse gecertificeerde knoflooktelers en gecertificeerde kruiden-, groenten- en specerijenkwekers: kwaliteit en kwantiteit voor een eerlijke prijs.
 • Ons groenafval wordt aan veevoederbedrijven verkocht of gecomposteerd.
 • Wij werken samen met een bedrijf dat knoflookschillen tot tafelbladen verwerkt.
 • Onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar.
  • Wij werken aan de mogelijkheid om vrijgekomen warmte uit onze koelinstallatie te gebruiken voor onze cv-installatie.
  • Onze telmachines zorgen ervoor dat de klant precies het aantal knoflooktenen krijgt dat hij heeft besteld en beperken daarmee ook de voedselverspilling.
  • ‘No waste’ principe van onze gesneden kruiden en specerijen.

  Heeft u interesse?

  Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? U kunt contact met ons opnemen via de telefoon of per e-mail.
  Neem contact op